fbpx

Platna/Canvas

Slikarska platna proizvajalcev Museo in Old Holland.

Vsa platna so že v osnovi 3x premazana s gessom. Platna so izdelana iz nakjvalitetnejšega Belgijskega lana. Bombažna platna so narejena iz 100% bombaža.

Platna za oljno slikarstvo

Lanena platna so najboljša vrsta platna za slikanje z oljnimi barvami. To je zato, ker je lan močno in trpežno vlakno, ki lahko prenese bolj zahtevne slikarske tehnike. Platno ostane stabilno, saj je manj dovzetno za poves ali popačenje zaradi sprememb vlažnosti ali drugih okoljskih poškodb.

Čeprav so lanena platna dražja od bombažnih, so vredna investicije, saj bodo trajala dlje časa brez sprememb.

Seveda pa lahko oljne barve uporabite tudi na kateri koli vrsti platna. Če želite kupiti platno, ki je bolj prijazno do proračuna, bo dobro delovalo težko bombažno platno.

Vrsta platna, ki je primerna  izključno za slikanje z oljnimi barvami, je “oljno premazano platno”. Najdete ga tudi v naši trgovini tukaj.

Platna za akrilno slikarstvo

Akrilna barva, je bolj gibljiv medij kot oljna barva. To jo naredi bolj primerno za delo na bombažnih platnih, ki so bolj nagnjena k raztezanju in deformaciji. Platno, ki je “namazano z oljem”, ni primerno za uporabo z akrilno barvo, saj se barva ne bo pravilno prijela na površino.

Prikaz vseh 6 rezultatov

Shopping Cart